otter-house-kaart-met-new-baby-cavia-cardpartfront-1.jpg              Geboren 2011 - 2012             4579300198937580-1.jpg30-12-2012 is Yentl bevallen van een 4-ling! (3,1,0)
Yentl x Flügel
1 lilac-goud-wit AD? peruvian beertje, 2 lilac-saffraan-wit alpaca beertjes en 1 lilac-saffraan-wit AD? peruvian zeugje.
Even voor 12 uur 's nachts begon Yentl met bevallen, ik ben er vanaf het begin bij geweest, het blijft bijzonder, alles is gelukkig goed gegaan, met een kwartiertje had ze het gefixt. 4 mooie jongen zijn er geboren en jawel weer alpaca's!! Wat een feestje :):) Yentl blijkt dus ook het AD gen van haar vader te hebben gekregen, wat ik ook onwijs leuk vind! Helaas voor mij zijn deze alpaca's beertjes, maar ik hoop op mooie meiden in de toekomst. Het peruvian beertje is ook gaaf met z'n lilac bles, echt heel stoer. Het peruvian meisje vind ik ook erg mooi, haar lilac en saffraan kleur zijn erg intens, ik wacht nog even af wat Yalou krijgt en dan beslis ik of ze mag blijven.
papa, mama en de kids:


lilac-goud-wit peruvian AD? beertje, 101 gram: Jay


lilac-saffraan-wit alpaca beertje, 115 gram: Jacelilac-saffraan-wit alpaca beertje, 100 gram: Jaivylilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje, 104 gram: Jalyssa


Jay en Jaivy zijn samen voor de knuf verhuisd, over hun namen wordt nog nagedacht.
Jace is voor de knuf verhuisd en komt gezellig samen te zitten met een beertje van gelijke leeftijd, hij blijft zo heten.
Jalyssa is voor de knuf verhuisd naar caviastal Claire, ze blijft zo heten.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

27-12-2012 is Tequilla bevallen van een 4-ling! (1,1,2)
Tequilla x Flügel
1 lilac-saffraan-wit peruvian
AD? beertje, 1 lilac-saffraan-wit alpaca zeugje, 1 lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje en 1 saffraan-wit peruvian AD? zeugje.
Helaas vond ik de 2 peruvian zeugjes dood, 1 zat nog in het vliesje, de ander niet, ze zagen er verder goed uit dus waarschijnlijk had Tequilla het te druk met de andere jongen. Een mooi peruvian beertje en een alpaca zeugje zijn er over, ja een alpaca! Dat vind ik heel leuk, want dat betekent dat mama Tequilla het AD gen van haar papa heeft overgenomen :) En in combinatie met Flügel die ook AD is, hoop ik op nog mooiere alpaca's in de toekomst.
papa, mama en de kids:


lilac-saffraan-wit peruvian AD? beertje, 101 gram: Ivar


lilac-saffraan-wit alpaca zeugje, 75 gram: Isa


Ivar is naar cs Peruaner vom Drachenfels in Duitsland verhuisd en mag daar wat moois gaan voortzetten, hij blijft zo heten.
Isa is samen met Kaylee (zie op de pagina 'geboren 2013' onderaan) voor de knuf verhuisd, ze blijft zo heten.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

03-12-2012 is Pebbles bevallen van een 4-ling! (2,2,0)
Pebbles x Flügel
2 lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugjes en 2 lilac-saffraan-wit peruvian AD? beertjes.
Wat een mooie baby's heeft ze weer gekregen! En wat een stiekemerd.. Ik kwam thuis van school en rende zoals elke dag meteen naar boven, maar er was nog niks. Toen ging ik snel de cavia's doen (die niet thuis staan, zie 'huisvesting') toen ik weer thuis kwam, rende ik weer naar boven en hoppa er lagen 4 kleintjes kant en klaar! Gelukkig is alles goed gegaan, ze heeft het super gedaan, ik ben trots op mijn meisje. Zeugje Hope heeft helaas een scheef kontkruintje en mag dus als knuffel verhuizen, de andere baby's zijn wel helemaal 'goed gelukt'. Maar ze zijn allemaal even leuk! Beertje Hero heeft erg mooi donker lilac, daar houd ik van, maar helaas kan ik hem niet aanhouden ivm verwantschap.
papa, mama en de kids:


lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje, 73 gram: Hope


lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje, 95 gram: Heather


lilac-saffraan-wit peruvian AD? beertje, 89 gram: Harvey


lilac-saffraan-wit peruvian AD? beertje, 105 gram: Hero

Hope is samen met Gila (zie nest hieronder) voor de knuf verhuisd naar een jong jongetje, ze heet nu Pebbles.
Heather is samen met Ginger (zie nest hieronder) voor de knuf verhuisd, ze komen samen bij nog een ander zeugje te zitten, ze blijft Heather heten.

Harvey is voor de knuf verhuisd, hij mag een beer van 4 jaar gezelschap houden van wie zijn vriend pas is overleden, hij blijft zo heten.
Hero is voor de knuf verhuisd, hij mag een beer van 5 maanden gaan vergezellen, hij heet nu Gijs.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

10-11-2012 is Kiana bevallen van een 4-ling! (1,3,0)
Kiana x Breezer
1 lilac saffraan argente-wit peruvian AD zeugje, 1 lilac-saffraan-wit peruvian AD zeugje, 1 lilac-saffraan-wit alpaca zeugje en 1 lilac-saffraan-wit peruvian beertje.
Wat een mooie datum heeft Kiana uitgekozen zeg (10-11-12) en ik had het geluk dat ik erbij mocht zijn. 's Ochtends vroeg hoorde ik een schreeuw van een kleintje, ik zat gelijk rechtop in bed en jahoor de eerste was geboren! Kiana deed alles keurig zelf, alleen met het 3e jong (alpaca) had ze wat moeite, daar heb ik haar mee geholpen. En wat een beauty zeg die alpaca en mag het nog een zeugje wezen ook! Nou je raadt het al, die blijft! :)) Ze is alleen waarschijnlijk wel blind aan één oogje, er zit een vlekje in, dat had ze al toen ze geboren werd, het andere oogje is wel goed. Maar dit maakt haar niet ongeschikt voor de fok, het is niet erfelijk namelijk. En omdat ik deze mooie meid een mooie naam wou geven, breek ik voor deze keer mijn eigen regel; ik was bij de letter G aangekomen, maar ik had een mooie naam met een J klaarliggen voor een mooie meid die komen zou, die mag zij nu hebben dus.
papa, mama en de kids:


lilac saffraan argente-wit peruvian AD zeugje, 73 gram: Ginger


lilac-saffraan-wit peruvian AD zeugje, 65 gram: Gila


lilac-saffraan-wit alpaca zeugje, 100 gram: Jillz     blijft


lilac-saffraan-wit peruvian AD beertje, 84 gram: Giovanni

Ginger is samen met Heather (zie nest hierboven) voor de knuf verhuisd, ze komen samen bij nog een ander zeugje te zitten, ze blijft Ginger heten.
Gila is samen met Hope (zie nest hierboven) voor de knuf verhuisd naar een jong jongetje, ze blijft zo heten.
Jillz blijft hier wonen en blijft dus ook zo heten.
Giovanni mag in de toekomst iets moois gaan voortzetten en blijft dan gezellig met een zoon samen wonen, hij blijft zo heten.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

07-10-2012 is Lima bevallen van een 6-ling! (1,2,3)
Lima x O'neill
1 lilac-saffraan-wit sheltie sd? zeugje, 1 lilac-saffraan-argente saffraan-wit coronet sd? zeugje en 4 lilac-saffraan-wit coronet sd? beertjes.
Helaas vond ik 3 lilac-saffraan-wit coronet beertjes dood, ze waren verder wel helemaal goed en voldragen, waarschijnlijk heeft Lima het vliesje te laat van de neusjes gehaald. Maar gelukkig zijn er wel 3 prachtige kids over, wat zijn ze goed gelukt zeg! Hartikke leuk. Ook alle drie goede oortjes en teentjes.
papa, mama en de kids:


lilac-saffraan-wit sheltie sd? zeugje, 90 gram: Faylin


lilac-saffraan-argente saffraan-wit coronet sd? zeugje, 103 gram: Faith


lilac-saffraan-wit coronet sd? beertje, 93 gram: Floyd

Faylin en Faith zijn gezellig samen verhuisd voor de knuf, ze blijven zo heten.
Floyd is samen met Elano (zie nest hieronder) voor de knuf verhuisd naar 2 jonge kinderen (broer en zus), Floyd heet nu Bounty.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

05-10-2012 is Weanna bevallen van een 5-ling! (2,3,0)
Weanna x Speckle
2 zwart dalmatiner gladhaar zeugjes, 1 zwart gladhaar zeugje en 2 zwart gladhaar beertjes.
Gisteravond voelde ik al dat ze ruim 1,5 vinger ontsluiting had dus het kon niet lang meer duren! Ik ben nog opgebleven tot 03.00 uur 's nachts, maar er gebeurde niet veel spannends dus ben ik toch maar gaan slapen en de volgende ochtend lagen er opeens 5 cadeautjes extra in het hok! Gelukkig is alles goed gegaan, ze heeft alles helemaal zelf gedaan en dat is toch best een karweitje 5 stuks. 2 dalmatiner meiden dit keer en best goed gelukt! Al kunnen de blesjes wel wat beter, maar ik ben zeker niet ontevreden. Het eerste dalmatiner zeugje had helaas wel een extra teentje (nu niet meer, die heb ik eraf geknipt, zie 2 nesten hieronder uitleg). Bij de rest waren de tenen allemaal goed en van iedereen zijn de oren goed. De zwartjes zijn ook zeker mooi gelukt.
papa, mama en de kids:


zwart dalmatiner gladhaar zeugje, 96 gram: Evany


zwart dalmatiner gladhaar zeugje, 100 gram: Emmely


zwart gladhaar zeugje, 88 gram: Elyn


zwart gladhaar beertje, 114 gram: Elano


zwart gladhaar beertje, 97 gram: Elyo

Evany is samen met Elyn voor de knuf verhuisd naar 2 broertjes, Evany heet nu Snoetje en Elyn is Droppie genoemd.
Emmely is voor de knuf verhuisd, ze heeft een vriendinnetje gekregen die net zo oud is als zij, ze heet nu Pippa.
Elano is samen met Floyd (zie nest hierboven) voor de knuf verhuisd naar 2 jonge kinderen (broer en zus), Elano heet nu Goof.
Elyo is ook voor de knuf verhuisd, deze man boft want hij komt meteen bij een mooie dame te zitten die haar laatste nest mag hebben, daarna wordt hij gecastreerd en blijft het een gelukkig getrouwd stel, Elyo heet nu Michael.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

02-10-2012 is Diante bevallen van een 1-ling! (0,1,0)
Diante x Flügel
1 lilac-goud-wit peruvian AD? zeugje.
Zoals ik al dacht heeft Diante maar 1 jong gekregen, maar wel een hele mooie meid! Dit is een blijvertje hoor! :) Een mooie opvolger van haar moeder, want Diante mag, na het grootbrengen van haar mooie dochter, gaan genieten van haar welverdiende pensioen.
De bevalling is gelukkig helemaal goed gegaan, ik kwam net thuis en stormde zoals elke dag meteen de trap op naar m'n kamer om te kijken of ze al bevallen was en jahoor! Ze was echt nèt geboren, Diante was het vliesje nog van haar kont aan het eten. Ik snel gekeken of ze wel begonnen was bij het neusje en of het wel leefde, maar alles prima :)
papa, mama en dochter:


lilac-goud-wit peruvian AD? zeugje, 115 gram: Dropshot     blijft
Nat

Droog

Dropshot blijft bij mij wonen en blijft dus uiteraard ook zo heten.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


23-09-2012 is Samarinda bevallen van een 3-ling! (1,2,0)
Samarinda x Speckle
1 zwart gladhaar beertje en 2 zwarte gladhaar zeugjes.
3 flinke jongen heeft Sam gekregen, alleen is Speckle wat uitgeschoten met de zwarte inkt want het zijn 3 zwartjes geworden haha :p Gelukkig is wel alles gezond en goed ter wereld gekomen, zonder mijn hulp. Het beertje had een extra teentje, die heb ik eraf geknipt, dit klinkt heel eng en pijnlijk maar dat is het niet, het zat aan een heel dun draadje en het bloedde geen druppel, hij gaf ook geen krimp. Als je dat laat zitten, krijgt hij er later last van, hij blijft een keer ergens achter haken of een andere caaf staat er op, met als gevolg dat hij dan wel pijn heeft. De 2 meisjes hadden het niet en ze hebben alle 3 goede oortjes.
papa, mama en de kids:


zwart gladhaar zeugje, 116 gram: Camilla


zwart gladhaar zeugje, 125 gram: Cocos


zwart gladhaar beertje, 115 gram: Cooper

Camilla en Cocos zijn samen voor de knuf verhuisd naar een klein jongetje, Camilla heet nu Djibouti en Cocos is Umfoefoe genoemd.
Cooper is ook voor de knuf verhuisd en komt bij een beer waarvan zijn vriendje pas overleden is, hij blijft Cooper heten.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

07-09-2012 is Daniëlle bevallen van een 4-ling! (2,1,1)
Daniëlle x O'neill
1 lilac-saffraan-argente saffraan-wit satijn coronet beertje, 1 lilac-wit(-paar haartjes saffraan op kont) sd? coronet beertje, 1 lilac-wit(-paar haartjes saffraan op kont) sd? sheltie zeugje en 1 lilac-saffraan-wit sd? sheltie zeugje.

Wat een opluchting dat dit nestje goed gegaan is, O'neill had hiervoor al 2x vader kunnen zijn maar beide zeugen (Lima van mij en Bibi van mijn zus) hadden een miskraam gekregen dus dan ga je haast twijfelen aan de beer.. Maar niks is minder waar; O'neill is vader geworden! Van een gezonde 3-ling, het 4e meisje (lilac-saffraan-wit sheltie zeugje) vond ik helaas dood. De overgebleven zijn 3 prachtige baby's, ik vind het heel leuk eindelijk weer wat grut rond te hebben lopen, het afgelopen nestje was inmiddels al ruim 3 maanden geleden. Dat heb ik expres zo gepland vanwege de vakantie, ik wilde niet dat er dames konden bevallen als ik op vakantie was en ook niet vlak ervoor want ik wil wel kunnen genieten van de kleintjes. Het eerste beertje heet Bambi Junior, Bambi was zijn opa (vader O'neill) die helaas overleden is (zie regenboogbrug) dat was ook een satijn en dit beertje lijkt ook nog eens op hem. Blitz vond ik gewoon een leuke naam en Beline heeft ook een betekenis; zij lijkt heel erg op haar oma Feline (moeder O'neill) die ik had, zij is met haar pensioen verhuisd naar een knuffelhuisje (zie nieuws).
Zeugje Beline is fokgeschikt, Blitz (vouwoortje rechts)
en Bambi Junior mogen voor de knuf verhuizen.
papa, mama en de kids:


lilac-saffraan-argente saffraan-wit satijn coronet beertje, 73 gram: Bambi Junior

Dit mooie mannetje is helaas na 4 dagen overleden.. Hij kwam niet aan en dronk niet bij zijn moeder, ondanks mijn bijvoeden om de 2 uur (en 's nachts nog 2 keer) heeft hij het toch niet gehaald. Rust zacht mijn mooie jongen :'(

lilac-wit(-paar haartjes saffraan op kont) sd? coronet beertje, 80 gram: Blitz


lilac-wit(-paar haartjes saffraan op kont) sd? sheltie zeugje, 80 gram: Beline

Blitz is voor de knuf naar hetzelfde adresje als Zac gegaan (2 nesten hieronder) en mag daar een beer gezelschap houden, van wie zijn vriendje pas overleden is, hij blijft Blitz heten.
Beline is naar een groep van 4 meiden en een castraat verhuisd en mag misschien in de toekomst een nestje krijgen, ze heet nu Belle.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

28-05-2012 is Pebbles bevallen van een 5-ling! (1,4,0)
Pebbles x Flügel
1 lilac-saffraan-wit peruvian beertje en 4 lilac-saffraan-wit peruvian zeugjes, waarvan 2 quadri foglio (2 tinten lilac).
Wat een mazzel had ik toch, ik mocht er weer bij zijn! Ik stond net op het punt om weg te gaan, maar wou nog even gluren in het hok en jahoor de eerste weeën waren begonnen er was nog niks uit. Om 13.15 uur was de eerste er uit en om 13.26 uur waren ze alle 5 al geboren, super snel dus! En ze heeft het fantastisch gedaan voor haar eerste keer, wat ben ik trots op mijn meisje, ik was er dan wel bij maar heb haar alles zelf laten doen, ik heb alleen geholpen met het vliesje bij het eerste jong van het neusje te halen, want ze bleef er een beetje lang op zitten. De rest heeft ze helemaal zelf gedaan en alles leeft! :) En oh wat een prachtige beebs.. helemaal goed en gezond, geen foutjes niks, alle 5 niet, fantastisch hè. Ik kwijl wel heel erg om het 2e meisje hoor, daar moet ik even over na denken! Dit is Flügel's eerste nestje en hij heeft bewezen ook heel wat in zijn mars te hebben! Na de pech met 2 miskramen van andere zeugen maakt dit me weer helemaal vrolijk, ik heb wel even zitten stressen om haar hoor pfoe.
Nou hier komen ze dan, geniet mee :) Aangezien ik erbij was, eerst de natfoto's :)
papa, mama en de kids:


qf (2tinten)lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje, 90 gram Aïcha:
Nat

Droog


lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje, 73 gram Angel:     blijft
Nat

Droog


lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje, 73 gram Alissa:
Nat

Droog


qf (2tinten)lilac-wit(-klein plukje saffraan) peruvian AD? zeugje, 84 gram Avy:
Nat

Droog


lilac-saffraan-wit peruvian AD? beertje, 76 gram Amor:
Nat

Droog

Aïcha en Alissa zijn samen verhuisd naar mijn zus cs Samarinda, ze mogen daar in de toekomst iets moois voort gaan zetten, Aïcha mocht zo blijven heten en Alissa heet nu Anna.
Angel blijft bij mij wonen en blijft dus ook zo heten.
Avy is voor de knuffel verhuisd en komt bij een zeug van 3 jaar wiens vriendin pas overleden was, ze blijft zo heten.
Amor is naar cs Marianne verhuisd en mag daar in de toekomst wat moois voort gaan zetten, hij blijft zijn charmante naam houden.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

21-04-2012 is Iante bevallen van een 5-ling! (2,3,0)
Iante x Breezer
2 lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugjes, 1 lilac-saffraan-argente saffraan-wit peruvian AD? beertje, 1 lilac-saffraan-wit alpaca beertje en 1 lilac-saffraan-argente saffraan-wit alpaca zeugje.
Om 11:09 uur begon de eerste wee, van de 26 nesten die ik gehad heb in mijn stal was dit het 3e nestje wat ik meemaakte tijdens de bevalling, hartstikke leuk dus! Het ging hartstikke snel, om 11:15 uur kwam de eerste al tevoorschijn, het zag er erg warrig uit allemaal maar ik denk dat komt straks wel goed als hij droog is. Ze was nog geen 5 minuten aan het poetsen of de volgende kwam al, die zag er al iets minder warrig uit dus dat vond ik al vreemd. Nou toen na een kwartiertje/20 minuutjes 4 baby's geboren waren, bleef het stil, dus ze is klaar dacht ik. Ik ging alle baby's eens even rustig bekijken en bewonderen, 2 zeugjes, 2 beertjes, leuk verdeeld! Maar 2 waren wat warriger als de andere 2, nou toen ze een beetje droger waren kwam ik erachter hoe dat kwam hoor. Het zijn 2 heuze alpaca's!! Een beer en een zeug(!), dit had ik echt totaal niet verwacht omdat er geen 1 alpaca of alpaca drager of zelfs maar alpaca drager 'vraagteken' (AD?) in moeder's stamboom zit. Vader is AD, dat is pas bewezen, maar van moeder niet en beide ouders moeten minstens drager zijn, wil je alpaca baby's krijgen. Dus dat was de 1e verrassing al. Ik heb ze toen even een uurtje alleen gelaten en voordat ik van huis weg ging, spiekte ik nog even in het hok en wat zag ik tot mijn grote verbazing?! Niet 4 maar 5 kleintjes! Ik heb ze echt wel 5x zitten tellen want ik dacht toch echt dat ze klaar was! Maar nee daar zat nog een mooie dame vrolijk voor zich uit te staren :P Het zijn dus 3 meiden en 2 jongens geworden, het alpaca meisje blijft uiteraard
papa, mama en de kids:lilac-saffraan-wit alpaca beertje, 77 gram Zac:
Nat

Droog


lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje, 66 gram Zeyna:
Nat

Droog


lilac-saffraan-argente saffraan-wit peruvian AD? beertje, 84 gram Zayn:
Nat

Droog


lilac-saffraan-argente saffraan-wit alpaca zeugje, 97 gram Zaïda:     blijft
Nat


Droog


lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje, 69 gram Zaila:
Nat


Droog

25-04-2012 is Zaila helaas overleden, ik vond haar 's avonds opeens verzwakt in een hoekje van de kooi, ze leefde nog wel, ze had al waasjes in haar ogen en voelde al een beetje koud, maar ze zat ook niet lekker warm onder haar moeder zoals haar broertjes en zusjes. Ik heb haar toen gelijk warme melk gegeven en apart gezet op een warmtekussentje met broertje Zac voor de gezelschap. Toen ik even later terug kwam ademde ze heel onregelmatig, ik had haar toen even vast, maar na een kwartiertje stopte ze met ademen. Lieve, kleine Zaila het leven was veels te kort voor jou, rust zacht :'(
Dit zijn foto's van vlak voor ze stierf.

Zac is voor de knuf verhuisd en krijgt gezellig een vriendje, hij blijft Zac heten.
Zeyna is voor de knuf verhuisd en komt gezellig met een vriendinnetje van haar leeftijd te zitten, misschien mag ze in de toekomst een keer mama worden, ze blijft zo heten.
Zayn is naar cs Coby's Caviaschuur verhuisd en mag daar voor mooie nakomelingen gaan zorgen, hij blijft zo heten.
Zaïda blijft bij mij wonen en blijft uiteraard ook zo heten.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

04-04-2012 is Daystar bevallen van een 5-ling! (1,2,2)
Daystar x Breezer
2 lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugjes, 2 lilac-goud-wit peruvian AD? zeugjes en 1 lilac-saffraan-wit peruvian AD? beertje.
De 2 lilac-saffraan-wit zeugjes vond ik helaas dood, waarschijnlijk zijn ze te laat uit het vliesje gehaald. 3 mooie jongen over! 1 lilac-goud-wit zeugje blijft sowieso, de ander misschien, dit ligt eraan wat Diante krijgt, het liefst wil ik 1 lilac-goud-wit zeugje van Daystar en 1 van Diante houden, maar als die er bij Diante niet inzit, dan houd ik beide zeugjes van Daystar. Wat zijn ze mooi zeg, zeugje Yentl is prachtig mooi donker zeg! Het andere zeugje is ook erg mooi, het beertje is ook erg leuk geworden, hij lijkt erg op z'n pa! Mooi donker saffraan heeft hij ook, ze zijn allen foutvrij.
Voor moeder Daystar is dit haar 4e nestje, ze mag nu gaan genieten van haar welverdiende rust, ook met haar vind ik het moeilijk om haar weg te doen, ze is zó lief. Maar ik heb al een aantal caafjes uit eigen fok aangehouden en ik wil er nog meer aanhouden, ik moet dus toch een beetje op m'n ruimte gaan letten. Ik  ben dus opzoek naar een goed knuffelhuisje voor haar, waar ze de rest van haar leven lekker kan rusten en een fijn plekje heeft. Heeft u interesse? U kunt me mailen via het formulier bij 'contact'. Zie 'te koop' voor meer info. Het zou helemaal leuk voor haar zijn om samen met Feline te verhuizen, ze zijn van gelijke leeftijd en ze kennen elkaar al, als ze niet bij de beer zaten en geen nest hadden lopen, dan zaten ze altijd gezellig bij elkaar, het zijn 2 dikke vriendinnen.
papa, mama en de kids:


lilac-goud-wit peruvian AD? zeugje, 103 gram Yentl:     blijftlilac-goud-wit peruvian AD? zeugje, 67 gram Yalou:     blijft


lilac-saffraan-wit peruvian AD? beertje, 102 gram Yazz:

Yentl blijft bij mij wonen en blijft uiteraard ook zo heten.
Yalou blijft bij mij wonen en blijft dus ook zo heten.
Yazz is naar cs Starbucks verhuisd en mag daar in de toekomst wat moois voort gaan zetten, hij heet nu Frappuccino.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

30-03-2012 is Feline bevallen van een 3-ling! (1,2,0)
Feline x Breezer
1 lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje, 1 lilac-wit(-half saffraan oortje) peruvian AD? zeugje en 1 lilac-saffraan-wit peruvian AD? beertje.
3 leuke baby's heeft ze gekregen! Het lilac-saffraan-witte zeugje heeft helaas 3 extra kruintjes en mag dus voor de knuf weg, haar zusje heeft een warreltje op haar rug en mag dus ook voor de knuf verhuizen. Het beertje is wel helemaal 'goed' hij heeft geen extra kruinen, extra tenen en/of vouwoortjes en mag dus voor de fok weg. Jammer van de meisjes maar dat maakt ze niet minder leuk hoor! Het zijn 2 lieve, grappige meisjes waar lekker mee geknuffeld kan worden!
Voor moeder Feline is dit haar 4e nestje, ze mag nu gaan genieten van haar welverdiende rust, ik heb er nog een tijdje over na zitten denken, zal ik haar houden of niet, maar ik heb toch het moeilijke besluit genomen dat ik opzoek ga naar een goed knuffelhuisje voor haar, waar ze de rest van haar leven lekker kan rusten en een fijn plekje heeft. Heeft u interesse? U kunt me mailen via het formulier bij 'contact'. Zie 'te koop' voor meer info.
papa, mama en de kids:


lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje, 114 gram Xiara:


lilac-wit(-half saffraan oortje) peruvian AD? zeugje, 104 gram Xafira:
Xafira.JPG

lilac-saffraan-wit peruvian AD? beertje, 116 gram Xalor:

Xiara en Xafira zijn samen voor de knuf verhuisd, ze blijven zo heten.
Xalor is naar cs Renate verhuisd en blijft ook zo heten.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

26-01-2012 is Samarinda bevallen van een 5-ling! (2,3,0)
Samarinda x Stippel (cs Summicks)
2 dalmatiner gladhaar beertjes, 1 dalmatiner gladhaar zeugje en 2 zwarte gladhaar zeugjes.

Na zo'n pech gehad te hebben met Ariël (zie hieronder), maakt Samarinda het weer 3-dubbel goed! Eigenlijk 5-dubbel ;) Wat heeft zij dit geweldig gedaan zeg, ik vond ze al helemaal droog en schoon en in het hok was ook niets meer te vinden, alleen 3 kleine gestippelde kontjes en 2 donkere vlekjes. De dalmatiners zijn erg mooi gelukt, donkere voetjes en kopplaten zonder witte haren, 1 beertje heeft een mooie bles, de ander een paar witte haren en het zeugje een streepje, dan een stop en dan nog een klein streepje op het puntje van haar neus, maar allemaal hebben ze mooie stippen! Helaas hadden de 2 dalmatiner beertjes wel extra teentjes (ET), ik heb ze er wel afgeknipt (anders kunnen ze er last van krijgen of ergens achter blijven haken, het bloedde geen druppel overigens), maar het is wel erfelijk, deze ventjes mogen dan ook als knuffeltjes verhuizen. De 3 meiden zijn wel helemaal 'goed'. De zwarte meisjes zijn ook erg mooi ik houd er 1, omdat ik Ariël nu niet meer heb. Ze krijgen een stamboom mee, voor zover ik de informatie heb (vader, moeder en moeder moeder).

moeder met kids:                                              vader Stippel (cs Summicks):


dalmatiner gladhaar beertje, 95 gram Wayley:


dalmatiner gladhaar beertje, 86 gram Witano:


dalmatiner gladhaar zeugje, 87 gram Wyra:


zwart gladhaar zeugje, 90 gram Waya:zwart gladhaar zeugje, 77 gram Weanna:     blijft

Wayley en Witano zijn gezellig samen voor de knuf verhuisd, ze mogen hun stoere namen houden.
Wyra is naar cs TofDob verhuisd en heet nu Smartie.
Waya is gezellig voor de knuf bij een castraat en 4 dames in een grote bak gaan wonen, ze heet nu Lucretia.

Weanna is bij mij blijven wonen en blijft uiteraard ook zo heten.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

24-01-2012 is Ariël bevallen van een 3-ling (1,0,2)
Ariël x Stippel (cs Summicks)
3 dalmatiner gladhaar beertjes.

Ik had me zo verheugd op weer eens een stippelnestje (de laatste had ik 14 maanden geleden), Ariël wilde eerst een tijd niet meer zwanger worden na 2 nestjes gehad te hebben, toen werd mijn dalmatiner beer (haar vriend) ook nog eens ziek, waarna hij overleed (zie 'regenboogbrug'). Daardoor moest ik dus opzoek naar een nieuwe beer, gelukkig mocht Ariël (samen met Samarinda) ondertussen bij Stippel van cs Summicks logeren. Ik was helemaal gelukkig, want daar was ze wel zwanger geworden! Maar het mocht niet zo zijn, haar bevalling is in een drama afgelopen... Haar eerste jong kwam goed en gezond ter wereld, haar 2e jong werd doodgeboren en haar laatste jong kreeg ze er niet zelf uit. Hij lag dwars en was aardig groot (120 gram), ik heb hem nog geprobeerd recht te draaien, maar hij draaide weer terug. Ik ben toen snel naar de dierenarts gegaan, want ze was al best een tijdje met hem bezig. Daar kreeg ze een keizersnee, het jong was al overleden, maar zij was goed uit de narcose gekomen, weliswaar nog heel suf, maar ze was wakker en mocht naar huis. Eenmaal thuis, lekker op een fleecedeken en warmtekussentje gehouden met haar enigste kind en wat lekkere groentes, voer en water. Ik moest even weg, maar toen ik terug kwam, was ze overleden.. :'( Mijn lieve Ariël, geboren in mijn állereerste nest en ook het eerste caafje wat ik hield uit eigen fok. Haar zoon Vain (betekent 'alleen' in het Fins) zit nu bij het nest van Samarinda (zie hierboven) en als je niet beter wist, zou je denken dat het haar zoon was, ze verzorgt hem net als haar eigen kinderen, heel lief.
Vain met stiefmama Samarinda:         Vain (helemaal rechts) met stiefmama, -broertjes en -zusjes:


moeder Ariël:                                   vader Stippel (cs Summicks):


dalmatiner gladhaar beertje, 92 gram Vain (betekent 'alleen' in het Fins):

Vain is naar een vrouw verhuisd die ook dalmatiners wil gaan fokken, hij blijft zo heten.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

26-12-2011 (2e kerstdag!) is Daniëlle bevallen van een 3-ling! (2,1,0)
Daniëlle x Bambi
1 lilac-saffraan-wit sd coronet zeugje, 1 quadri foglio (2 tinten)beige-saffraan-wit sd coronet beertje en 1 beige-saffraan-wit sd coronet beertje.

Ze heeft maar een week bij Bambi gezeten, tot hij overleed (zie 'regenboogbrug'), ik ging er dan ook eigenlijk niet vanuit dat het wat geworden was. Maar na een aantal weken verraste ze me toch flink met een dikke buik! Ik had er eigenlijk 4 verwacht, maar er kwamen er maar 3 om het hoekje kijken, dit is een mooi aantal en zal niet te zwaar voor haar zijn. Ze zijn stuk voor stuk weer erg leuk geworden, ze hebben alle 3 geen vouwoortjes en/of extra teentjes dus ze zijn fokgeschikt, maar natuurlijk ook knuffelgeschikt! Ze zijn allen sd (satijndragend).
moeder met kids:                              vader Bambi (is helaas niet meer, zie 'regenboogbrug'):


lilac-saffraan-wit sd coronet zeugje, 97 gram Ulyssa:


quadri foglio (2 tinten)beige-saffraan-wit sd coronet beertje, 84 gram Umani:
Umani.JPG

beige-saffraan-wit sd coronet beertje, 86 gram Uwan:


Ulyssa is voor de knuf naar een cavia vriendinnetje die alleen zat verhuisd, ze blijft zo heten.
Umani is samen met River (zie 3 nesten hieronder) voor de knuf naar een jong jongetje verhuisd, hij heet nu Sonny.
Uwan is voor de knuf naar een cavia vriendje verhuisd, hij blijft Uwan heten.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

24-12-2011 (de dag van kerstavond!) is Passoa bevallen van een 3-ling! (2,1,0)
Passoa x Breezer

1 lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje en 2 lilac-saffraan-wit peruvian AD? beertjes.
En weer heeft ze van die prachtige kids gebracht! Allemaal helemaal 'goed' en gezond, zonder foutjes. En wat is het zeugje leuk! Ze zijn allemaal leuk, maar op het zeugje ben ik toch best wel verliefd. Ik heb pas een lilac-saffraan-wit peruvian zeugje uit eigen fok gehouden en vond dat eigenlijk wel weer even genoeg voor voorlopig, maar nou is er weer zo'n leuk zeugje geboren. Ik ga er even over nadenken :) Verder krijgen ze allemaal een stamboom mee.
Update: ik vind het zeugje té leuk om weg te doen, ze mag blijven!

papa, mama en de kids:


lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje, 87 gram Tequilla:     blijft


lilac-saffraan-wit peruvian AD? beertje, 99 gram Tiger:lilac-saffraan-wit peruvian AD? beertje, 86 gram Taco:

Tequilla blijft bij mij wonen en blijft uiteraard ook zo heten.
Tiger en Taco zijn samen voor de knuf verhuisd naar 2 kinderen, ze heten nu Tijgertje en Beertje.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

29-11-2011 is Lima bevallen van een 5-ling! (1,3,1)
Lima x Bambi

1 lilac-saffraan-wit sd md coronet zeugje, 2 geheel wit sd md coronet zeugjes en 1 geheel wit sd md coronet beertje.

Maar liefst 3 witte spookjes zitten erbij en geen lilac of saffraan haartje te bekennen hoor! En een mooi lilac-saffraan-wit zeugje, ze is erg mooi donker lilac en saffraan, er zat ook nog een mooi lilac-saffraan-wit beertje bij, maar die vond ik helaas dood. 1 wit zeugje (Shira) heeft een vouwoortje en mag dus voor de knuf verhuizen, de rest is wel helemaal 'goed' en mogen dus voor de fok verhuizen, maar uiteraard ook voor de knuf! Ze krijgen een stamboom mee, ze zijn allen sd (satijndragend) en md (merinodragend).
moeder met kids:                              vader Bambi (is helaas niet meer, zie 'regenboogbrug'):


lilac-saffraan-wit sd md coronet zeugje, 97 gram Senna:


wit sd md coronet zeugje, 103 gram Shira:


wit sd md coronet zeugje, 73 gram Sissi:


wit sd md coronet beertje, 81 gram Simba:

Senna en Shira zijn samen voor de knuf verhuisd, ze blijven zo heten.
Sissi is voor de knuf verhuisd en blijft zo heten.
Simba is naar cs de Caafjes verhuisd en blijft zo heten.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

15-11-2011 is Diante bevallen van een 6-ling! (2,1,3)
Diante x Breezer

1 lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje, 1 saffraan-wit peruvian AD? zeugje, 2 lilac-goud-wit peruvian AD? beertjes en 2 lilac-saffraan-wit peruvian AD? beertjes.
Wat een groot nest zeg, 6 stuks! Helaas vond ik er wel 3 dood (saffraan-wit zeugje en 2 lilac-saffraan-wit beertjes). Erg jammer, maar gelukkig heb ik 3 hele mooie caafjes over! Beertje Rainbow is zo leuk getekend dat ik hem maar Rainbow genoemd heb :P Beertje River heeft een warreltje op zijn rug en mag dus als lief knuffeltje verhuizen. Rose en Rainbow zijn wel helemaal 'goed' en mogen dus voor de fok verhuizen maar natuurlijk ook voor de knuf! Ze krijgen een stamboom mee, River krijgt een knuffelbewijs mee.
papa, mama en de kids:
familie.JPG
 
lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje, 74 gram Rose:

Het leek gewoon goed te gaan met Rose, maar ze kwam niet goed aan dus ging ik haar bijvoeren. Helaas heeft het niet zo mogen zijn en is ze na 8 dagen overleden :'( Mooie Rose, rust zacht..

lilac-goud-wit peruvian AD? beertje, 72 gram Rainbow:


lilac-goud-wit peruvian AD? beertje, 80 gram River:

Rainbow is naar cs Rainbow (wat naar hem vernoemd is) verhuisd en blijft zo heten.
River is samen met Umani (zie 3 nesten hierboven) voor de knuf naar een jong jongetje verhuisd, hij heet nu Speedy.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

02-11-2011 is Iante bevallen van een 5-ling! (0,5,0)
Iante x Breezer

5 lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugjes.
Woow 5 zeugjes! Geweldig zeg! 2 zeugjes hebben wel aparte kleurtjes (Qabil en Quilla), het lijkt wel iets van choco en buff, maar toch ook weer niet, ik ga even informeren op het forum. De andere 3 zeugjes zijn wel gewoon lilac-saffraan-wit, er zitten wel 2 inieminie's bij zeg; 49 en 40 gram.. als die het maar goed gaan doen.. ik hoop het. Zeugje Qwinty heeft een 3e kontkruin en mag dus verhuizen als lief knuffeltje, de andere 4 zijn wel helemaal 'goed' en mogen voor de fok verhuizen maar uiteraard ook voor de knuf! Ze krijgen een stamboom mee en Qwinty een knuffelbewijs.
Update: zeugjes Qabil en Quilla zijn ook gewoon lilac-saffraan-wit, het zijn alleen tintjes die ik nog niet eerder tegengekomen was!

papa, mama en de kids:


lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje, 73 gram Qabil:


lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje, 68 gram Qiana:


lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje, 84 gram Quilla:


lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje, 49 gram Queen:


lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje, 40 gram Qwinty:
Qwinty is helaas, ondanks het bijvoeden, na 5 dagen overleden, ze dronk kleine beetjes, na 2 dagen was ze afgevallen tot 35, maar op dag 4 woog ze 37 gram, het leek dus aardig goed te gaan. Toch heeft ze een dag later de moed opgegeven. Lieve Qwinty 5 dagen lang was je mijn kleine grote wonder, wat jammer dat  je niet mocht uitgroeien tot een grote gezonde caaf.. rust zacht

Qabil is samen met Rainbow (nest hierboven) en Paris (nest hieronder) verhuisd naar cs Rainbow, ze heet nu Elfje.
Qiana en Queen zijn samen naar cs Cavia's Droom verhuisd en heten nu Lovely en Ariël.
Quilla is voor de knuf verhuisd en heet nu Roxy.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

18-10-2011 is Daystar bevallen van een 5-ling! (1,4,0)
Daystar x Breezer

1 lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje, 2 lilac-goud-wit peruvian AD? zeugjes, 1 goud-wit peruvian AD? zeugje en 1 lilac-goud-wit peruvian AD? beertje.

En weer heeft ze 5 van die prachtige kinders gekregen! 1 lilac-goud-wit peruvian zeugje (Pearl) heeft een extra kruintje aan haar rechter zij, maar dat maakt haar niet minder mooi! De andere 4 zijn helemaal 'goed'. En oh wat een prachtig lilac-saffraan-wit zeugje zit erbij! De enige lilac-saffraan-witte! Mijn hart klopte al in mijn keel toen ik ging kijken, zal het een zeugje zijn? En jaaah! Het is een zeugje! Nou die MOET natuurlijk blijven :) Wat een plaatje zeg. De andere zijn ook erg leuk hoor, maar op haar ben ik gewoon heel erg verliefd
papa, mama en de kids:


lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje, 65 gram Pebbles:     blijft


lilac-goud-wit peruvian AD? zeugje, 110 gram Pearl:

1EK(rechter zij)


lilac-goud-wit peruvian AD? zeugje, 89 gram Paris:


goud-wit peruvian AD? zeugje, 82 gram Pride:


goud-wit(-streepje lilac op rug) peruvian AD? beertje, 84 gram Picasso:

Pebbles mag bij mij blijven wonen en blijft uiteraard ook zo heten.
Pearl en Pride zijn samen voor de knuf verhuisd naar een jong meisje, ze heten nu Vlekkie en Snuitje.

Paris is samen met Qabil (nest hierboven) en Rainbow (2 nesten hierboven) naar cs Rainbow verhuisd, ze heet nu Elly.
Picasso is samen met Olav (nest hieronder) voor de knuf verhuisd, hij heet nu Kuifje.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Maak jouw eigen website met JouwWeb