otter-house-kaart-met-new-baby-cavia-cardpartfront-1.jpg        Geboren 2013 - 2014        4579300198937580-1.jpg27-10-2014 is Sambuca bevallen van een 1-ling! (0,1,0)
Sambuca x Sourz
1 lilac-saffraan-wit peruvian AD zeugje.
Ik had niet veel kleintjes verwacht van Sambuca, ze was maar weinig aangekomen. Aan het begin voelde ik één jong zitten, maar tegen het einde van de dracht dacht ik er twee te voelen. Een kop en een kont dus! Haha. Niet zo gek dat ik dat dacht, maarliefst 150 gram woog het. Eén jong heeft ze gekregen dus en wat bof ik, het is nog een meid ook! En foutloos. Én alpacadrager, dit kan ik heel goed gebruiken. Die blijft dus :)
papa, mama en dochter:


lilac-saffraan-wit peruvian AD zeugje, 150 gram: Peachtree     blijft


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

24-09-2014 is Black Beauty bevallen van een 2-ling! (1,1,0)
Black Beauty x Speckle
1 zwart dalmatiner gladhaar zeugje en 1 zwart gladhaar beertje.
Ik was bij de bevalling, eerst kwam het dalmatiner zeugje en vervolgens het zwarte beertje. Alles leek goed te gaan, ik had er niet veel verwacht want ze was maar weinig aangekomen. Na het 2e jong was haar buik dan ook leeg. Toen ik vervolgens het zeugje wilde wegen, schrok ik me rot, ze was overleden! Het was hooguit 10 minuten nadat ze geboren was. Dit is wel heel apart, ze leek helemaal gezond, ademde gewoon en kroop lekker onder moeder's buik weg. Wellicht heeft ze toch iets van zuurstof tekort gehad tijdens de bevalling en begaf haar hartje het. Zonde, het was een mooi meisje. 1 zwart gladhaar beertje over dus. Hij is wel helemaal gezond. Nu heb ik alleen wel bij hem ontdekt dat hij toch niet zo zwart is als in eerste oogopslag lijkt. Als je tegen zijn haren in blaast, zie je allemaal witte haren tevoorschijn komen! (zie laatste foto) Wel heel mooi verdeeld, net een schimmel, hij heeft het over zijn hele lijf, ook op z'n buik. Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt bij de dalmaten, maar dit zou betekenen dat hij door moet gaan voor een dalmatiner. Het liefst vind ik dan ook voor hem een knuffelhuisje om problemen te voorkomen (dalmatiner x dalmatiner of schimmel geeft lethale jongen). Tenzij iemand dit heel interessant vindt om te onderzoeken en bijvoorbeeld te verparen met een geheel zwarte caaf om te kijken of er toch dalmatiners uitkomen. Stiekem zou ik dit zelf ook wel interessant vinden :)
papa, mama en zoon:


zwart gladhaar beertje, 122 gram: Quy


Quy is naar een jongen gegaan die zijn hobby van vroeger (caviafokken) weer wilt oppakken. Hij vond Quy is mooi onderzoek om mee te starten. Ik ben heel benieuwd wat hij nu precies is! Quy heet nu Dex.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

15-08-2014 is Angel bevallen van een 3-ling! (2,0,1)
Angel x Sourz
2 lilac-saffraan-wit peruvian beertjes.
Helaas vond ik 1 lilac-saffraan-wit peruvian beertje dood, maar er zijn 2 mooie, gezonde lilac-saffraan-wit peruvian beertjes over. Puma had ik het liefst gehouden, wat een knapperd is dat zeg. Maar na de stambomen even naast elkaar gelegd te hebben, kwam ik erachter dat hij aan alle dames verwant is. Helaas, maar dat gaat hem niet worden dus. Angel mag nog 1 nestje hierna, hopen dat ze er zo een in de vrouwelijke variant kan geven. Beide beertjes komen te koop en zijn fokgeschikt.
papa, mama en de kids:


lilac-saffraan-wit peruvian beertje, 112 gram: Puma


lilac-saffraan-wit peruvian beertje, 100 gram: Piper


Puma is naar cs de Knagers verhuisd, hij blijft zo heten.
Piper is naar een knappe peruvian dame verhuisd, hij mag papa worden, hij blijft Piper heten.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

05-08-2014 is Trojka bevallen van een 2-ling! (2,0,0)
Trojka x Sourz
2 lilac-saffraan-wit peruvian beertjes.
Ik was even vergeten hoever Trojka tijdens haar vorige zwangerschap al was, ze zat nog bij Sourz en is dus perongeluk bij hem bevallen. Toen ik dat ontdekt had, heb ik Sourz meteen weggehaald en hoopte ik dat hij zo lief was geweest om zich in te houden. 6 weken geleden kwam ik erachter dat dat helaas niet zo was: Trojka was nagedekt. Echt een hele stomme fout van mezelf, ik fok nu al bijna 5 jaar en dat is me nog niet eerder gebeurd. Maar goed, van een fout moeten we maar leren. Gelukkig is alles goed gegaan en heeft Trojka geen groot nest. Twee gezonde kanjers zet ze op de wereld.
papa, mama en de kids:


lilac-saffraan-wit peruvian beertje, 118 gram: Oliver


lilac-saffraan-wit peruvian beertje, 118 gram: Ozzie
1 warrel

Oliver mag, als hij groot genoeg is, een keer papa worden, daarna krijgt hij een zoon als gezelschap of anders wordt er een beertje bijgekocht, Oliver heet nu Bayin.
Ozzie is samen met Jayden (zie 5 nesten hieronder) en Nash (zie nest hieronder) voor de knuf verhuisd.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

10-07-2014 is Zaïda bevallen van een 4-ling! (1,0,3)
Zaïda x Flügel
1 saffraan-wit peruvian AD beertje.
Een bloedbad trof ik aan.. drie dode baby's zag ik liggen, wat een treurig aanzicht. Zaïda zat aan de andere kant van de kooi stil in een hoekje. Mijn hart klopte sneller toen ik haar wilde pakken, zou het met haar wel goed zijn? Ik tilde haar op en tot mijn grote verbazing keken 2 kleine kraaloogjes mij verbaasd aan, toch nog een levend jong! Moeder en zoon maken het goed :)
papa, mama en zoon:


saffraan-wit peruvian AD beertje, 63 gram: Nash

Nash is samen met Jayden (zie 4 nesten hieronder) en Ozzie (zie nest hierboven) voor de knuf verhuisd.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

26-05-2014 is Trojka bevallen van een 3-ling! (0,2,1)
Trojka x Sourz
1 lilac-wit(-iets saffraan) peruvian zeugje en 1 lilac-saffraan-wit peruvian zeugje.
Helaas vond ik een lilac-saffraan-wit peruvian beertje dood in het hok, maar gelukkig liepen er ook twee vrolijke lijfjes wel levend rond. Wat ben ik blij dat de bevalling bij Trojka wel goed gegaan is, na een aantal ongelukkige nestjes word je hier weer héél blij van. Ik ben trots op haar. Het lilac-saffraan-wit meisje mag blijven, het andere meisje heeft een klein warreltje op haar rug, voor haar zoek ik een goed huisje.
papa, mama en de kids:


lilac-wit(-iets saffraan) peruvian zeugje, 103 gram: Milah
1 warrel


lilac-saffraan-wit peruvian zeugje, 95 gram: Vodka     blijft

Milah is voor de knuf verhuisd en zit gezellig samen met een vriendinnetje, ze heet nu Flappie.
Vodka blijft hier wonen en heeft daarom ook een alcoholnaam gekregen.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

13-05-2014 is Yentl bevallen van een 5-ling! (2,2,1)
Yentl x Flügel
1 lilac-saffraan-wit alpaca beertje, 1 saffraan-wit(-iets lilac) peruvian AD? beertje en 2 lilac-goud-wit peruvian AD? zeugjes.
Gelukkig is bij Yentl alles (bijna) helemaal goed gegaan, 1 dood jong vond ik, maar verder 4 gezonde baby's. Ik was wel even bang, want wat was ze dik zeg.. Na dit nest mag ze lekker bijkomen en met pensioen, dit was alweer het vierde nestje voor haar. Ze heeft het keurig gedaan. Haar twee gouden dochtertjes houd ik, vandaar de afwijkende namen ;) hopen dat ze net zo mooi uitgroeien als hun mams. Het peruvian beertje heeft een extra kruintje dus mag voor de knuf weg, het alpaca beertje is wel fokgeschikt en mag dus voor zowel fok als knuf weg. Voor Yentl zoek ik dus een goed knuffel huisje, waar ze de rest van haar leventje mag slijten en geen nestje meer krijgt. Kan jij me overtuigen van het perfecte plekje voor haar? Mail me dan.
papa, mama en de kids:


lilac-saffraan-wit alpaca beertje, 87 gram: Levl


saffraan-wit(-iets lilac) peruvian AD? beertje, 74 gram: Liam
1 ek


lilac-goud-wit peruvian AD? zeugje, 84 gram: Shandy     blijft


lilac-goud-wit peruvian AD? zeugje, 71 gram: Smirnoff     blijft

Levl is samen met Kuno (zie nest hieronder) voor de knuf verhuisd, Levl heet nu Snibbeltje.
Liam is Schoko (een beer die hier alleen in mijn vakantieopvang kwam logeren) gaan vergezellen, hij heet nu Kugel.
Shandy en Smirnoff blijven hier wonen en hebben daarom een dranknaam gekregen.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

05-05-2014 is Aïcha bevallen van een 4-ling! (1,0,3)
Aïcha x Sourz
1 lilac-saffraan-wit peruvian beertje.
Goh wat een drama zeg, hoe het ene nest zo perfect kan lopen, kan het volgende nest de complete, omgedraaide wereld zijn. Toen ik 's ochtends wakker werd, keek ik in het hok van Aïcha, ik schrok van de drie dode jongen die ik zag liggen. Vol hoop zocht ik naar nog iets levends, een glimlach verscheen toen ik achter Aïcha een klein levend hummeltje zag. Erg mooie baby zeg, zonder foutjes ook. Ik had de dode baby's uit het hok gehaald en Aïcha ontfermde zich over het overgebleven jong. Toen ik zag dat dit gelukkig allemaal goed ging, kon ik met een gerust hart het huis verlaten. Maar toen ik 's avonds weer thuis kwam en in het hok keek hoe moeder en zoon het maakte, stond ik werkelijk waar perplex. Aïcha was dood! Dit had ik echt totaal niet aan zien komen! Voordat ik die dag weg ging, had ik nog bij haar gevoeld, haar buik was leeg. Wat wel heel opvallend was, was dat ze drie dode jongen had en één levende en ze had drie nageboortes laten liggen en één opgegeten.. Ik denk dat ze is overleden aan zwangerschapsvergiftiging doordat die drie baby's ziek waren. Cavia's ruiken dat en dan eten ze van die baby's de nageboortes niet op. Wat baal ik hier ontzettend van zeg, die arme schat :(
Kuno, wat 'dapper' betekent, want dat is hij als enige overgeblevene, heb ik bij Sambuca en haar kids in het hok gedaan in de hoop dat zij hem zou accepteren en groot zou brengen. Dit is gelukkig het geval, Sambuca is heel lief voor hem en hij drinkt inmiddels ook bij haar, daar ben ik ontzettend blij mee.
Hieronder volgt Kuno met zijn pleegmama Sambuca.
Met pleegmama Sambuca


lilac-saffraan-wit peruvian beertje, 62 gram: Kuno

Kuno is samen met Levl (zie nest hierboven) voor de knuf verhuisd, Kuno heet nu Jake.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

26-04-2014 is Sambuca bevallen van een 4-ling! (2,2,0)
Sambuca x Sourz
1 lilac-saffraan-wit peruvian AD zeugje, 1 lilac-saffraan-argente saffraan-wit peruvian AD zeugje en 2 lilac-saffraan-wit peruvian AD beertjes.
Op deze legendarische dag, onze eerste Koningsdag, bedacht Sambuca dat het wel een hele mooie dag zou zijn om het leven aan haar kroost te schenken. Ik was gezellig in Amsterdam feest aan het vieren tot ik thuis kwam en een nog veel mooier feest aantrof. Sambuca had helemaal zelf, gezond en wel, 4 kinders op de wereld gezet. Ik ben trots op haar! De dames hebben helaas wat foutjes en mogen voor de knuf weg, maar de mannen zijn fokgeschikt, maar uiteraard ook knuffelgeschikt!
papa, mama en de kids:


lilac-saffraan-wit peruvian AD zeugje, 74 gram: Jeslynn
4 ek's


lilac-saffraan-argente saffraan-wit peruvian AD zeugje, 63 gram: Joy
2 warrels

Update: Joy heeft het helaas niet gehaald, ze dronk niet bij haar moeder, ik voedde haar bij, maar na een week wilde ze ook niet meer uit de fles drinken. Op 04-05-2014 heeft ze de strijd opgegeven. Rust zacht kleine meid.

lilac-saffraan-wit peruvian AD beertje, 84 gram: Jake


lilac-saffraan-wit peruvian AD beertje, 58 gram: Jayden

Jeslynn is voor de knuf verhuisd en heeft een vriendinnetje van haar leeftijd gekregen, ze
heet nu Truusje.
Jake is Turbo (een beer die hier alleen in mijn vakantieopvang kwam logeren) gaan vergezellen.
Jayden is samen met Ozzie (zie 5 nesten hierboven) en Nash (zie 4 nesten hierboven) voor de knuf verhuisd.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


07-03-2014 is Angel bevallen van een 2-ling! (1,1,0)
Angel x Sourz
1 lilac-saffraan-wit peruvian beertje en 1 lilac-saffraan-wit peruvian zeugje
Twee baby's 'maar' voor Angel, prima hoor maar ik had er toch echt 4 verwacht haha. Ze was ruim 400 gram aangekomen en je kan ongeveer 100 gram per baby aanhouden. Ze was gelijk verdeeld en had echt een flinke buik. Nou dat gelijk verdeeld klopt ook wel bij twee, maar toch zat ik nog geduldig een kwartiertje te wachten op de volgende baby aangezien ik bij de bevalling was (jeejh :)) maar die kwam dus mooi niet haha :p
Twee mooie baby's voor Angel dus, een beertje en een zeugje, geboren om 09.30 uur. Het beertje heeft helaas een vouwoortje en het zeugje twee warrels, dus ze mogen beide voor de knuf weg, maar dat maakt ze zeker niet minder lief!
papa, mama en de kids:


lilac-saffraan-wit peruvian beertje, 109 gram: Ian
1 VO (rechts)


lilac-saffraan-wit peruvian zeugje, 111 gram: Ilse
2 warrels

Ian en Ilse zijn samen naar Drenthe verhuisd, Ian mag een beer gezelschap gaan houden en mag in de toekomst papa worden, Ilse komt bij een groep meiden te lopen en mag ook mama worden als ze groot is. Over de namen wordt gedacht.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

27-02-2014 is Weanna bevallen van een 4-ling! (1,3,0)
Weanna x Speckle
1 zwart gladhaar zeugje, 1 zwart dalmatiner gladhaar beertje en 2 zwart dalmatiner gladhaar zeugjes.
Ik zat nog wat laat op mijn laptop, opeens hoor ik om 01:40 uur een hoop gesmak achter me, ik kijk om en jahoor, Weanna had de eerste al uitgepoept en was ze al aan het schoonlikken, geen piepje niks had ze laten horen. Ik ben er naast gaan zitten om te helpen bij de volgende, maar ze had amper hulp nodig. De volgende 3 kwamen er snel achteraan. 4 gezonde kinders heeft ze op de wereld gezet, ik ben trots op haar :) 2 hadden er helaas wel een extra teentje, die mogen dus voor de knuf verhuizen, de andere 2 mogen wel voor de fok maar uiteraard ook voor de knuf verhuizen ;)
papa, mama en de kids:


zwart gladhaar zeugje, 114 gram: Happy


zwart dalmatiner gladhaar beertje, 110 gram: Hashtag
1 et


zwart dalmatiner gladhaar zeugje, 121 gram: Hazzle
1 et


zwart dalmatiner gladhaar zeugje, 116 gram: Hurray

Happy en Hurray zijn gezellig samen voor de knuf verhuisd naar twee kinderen, ze heten nu Zoë en Maartje.
Hashtag is voor de knuf verhuisd en mag een eenzame beer, van wie zijn vriend pas overleden is, gezelschap gaan houden, hij heet nu Lukas.
Hazzle is voor de knuf verhuisd naar een meisje, ze mag daar een zeug gezelschap gaan houden, haar vriendinnetje is ook overleden, ze heet nu Kraiana.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

06-02-2014 is Malibu bevallen van een 4-ling! (2,2,0)
Malibu x Sourz
1 QF lilac-saffraan- argente saffraan-wit peruvian beertje, 1 lilac-saffraan-wit peruvian beertje, 1 lilac-saffraan-wit peruvian zeugje en 1 QF lilac-saffraan-argente saffraan-wit peruvian zeugje.
Ik ben super trots op mijn meisje, ze heeft alles helemaal alleen gedaan en 4 mooie, gezonde baby's op de wereld gezet en dat voor haar eerste nestje! Ik baal alleen wel van het aantal foutjes dat er in het nest zitten, 3 van de 4 baby's hebben extra kruintjes en/of warrels, dat is erg jammer. Maar dat maakt ze uiteraard niet minder lief!
papa, mama en de kids:


QF(2 tinten)lilac-saffraan-argente saffraan-wit peruvian beertje, 103 gram: Guy
1 ek, 1 warrel


lilac-saffraan-wit peruvian beertje, 82 gram: Google


lilac-saffraan-wit peruvian zeugje, 89 gram: Gigi
2 ek's


QF(2 tinten)lilac-saffraan-argente saffraan-wit peruvian zeugje, 99 gram: Guess
1 ek

Guy en Google zijn gezellig samen voor de knuf verhuisd naar 2 jonge meisjes, ze heten nu Knabbel en Babbel.
Gigi en Guess zijn gezellig samen voor de knuf verhuisd naar een vriendin van me, ze heten nu Nimph en Zumi.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

14-01-2014 is Jillz bevallen van een 3-ling! (2,0,1)
Jillz x Razz
2 lilac-saffraan-wit alpaca beertjes en 1 lilac-saffraan-wit alpaca zeugje.
3 stuks, waarvan ik het zeugje helaas dood vond. Ik had er wel minstens 1 meer verwacht, ze was ruim 400 gram aangekomen, maar het zijn tenminste wel 2 lekker stevige baby's, niet van die inieminie gelukkig. Ik ben trots op Jillz, de vorige keer met haar eerste nestje lagen er 2 dode baby's en was er verder niks over, dit heeft ze hartstikke goed gedaan en zonder mijn hulp, want ik was er niet bij. En wat is ze een blije mama, poetsen poetsen poetsen en heerlijk kroelen met ze, geweldig om te zien!
papa, mama en de kids:


lilac-saffraan-wit alpaca beertje, 106 gram: Frank


lilac-saffraan-wit alpaca beertje, 93 gram: Frey

Frank is naar cs Cavia World verhuisd en mag daar wat moois voortzetten, hij blijft zo heten.
Frey is samen met Danilo (zie 2 nesten hieronder) voor de knuf verhuisd, hij blijft zo heten.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

26-12-2013 is Yalou bevallen van een 5-ling! (1,0,4)
Yalou x Flügel
2 lilac-saffraan-wit peruvian AD? beertjes, 1 lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje, 1 lilac-goud-wit peruvian AD? beertje en 1 lilac-goud-wit peruvian AD? zeugje.
Toen ik mijn kamer binnen kwam lopen, beviel Yalou net van de laatste baby, er zat geen beweging in en hoe hard ik ook mijn best deed, daar kwam ook geen verandering in. Toen zag ik tot mijn grote schrik nog 3 baby's dood liggen.. Maar achter Yalou zat een heel klein baby'tje die mij wél levend aankeek. 1 van de 5 baby's levend.. sjee dat is nogal wat. Yalou zat er ook heel ongelukkig bij, gelukkig had ze nog een beetje afleiding en was ze het levende jong aan het poetsen. 3 van de 4 dode jongen waren wel heel mini en 1 leek ook nog niet helemaal klaar.

Update 28-12-2013: het gaat helemaal niet goed met Yalou, ze eet en drinkt niet meer, toont geen interesse meer in de baby en ligt zelf de hele tijd in een hoekje. Vanaf gister voed ik haar al bij met Critical care en suikerwater. Vandaag hebben we een bezoekje aan de dierenarts gebracht, ze heeft waarschijnlijk baarmoederontsteking daardoor is ze ook iets te vroeg bevallen. Ze heeft vocht toegediend gekregen, een calciumspuit gekregen (pas bevallen cavia's hebben vaak calcium te kort) en ik heb antibiotica meegekregen voor de baarmoederontsteking. Ik hoop dat het snel beter gaat met mijn meisje.
Update 29-12-2013: de zorg was te laat voor Yalou, mijn lieve meid is overleden :'( Erudolf ga ik nu met de hand groot brengen, ik hoop dat deze kleine man het wel haalt.
Update 31-12-2013: ook voor Erudolf mocht het niet zo zijn, mijn kleine mannetje is om 14.00 uur in mijn handen gestorven, wat een drama zeg verdorie! :'(


papa, mama en de kids:


lilac-saffraan-wit peruvian AD? beertje, 68 gram: Erudolf~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

04-12-2013 is Pebbles bevallen van een 2-ling! (1,1,0)
Pebbles x Flügel
1 lilac-saffraan-wit peruvian AD? beertje en 1 lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje.
Ik kwam mijn kamer binnen gelopen en dacht meteen; onee niet weer een dode he.. Ik zag 1 levend jong lopen en 1 lag vooraan bij de kooi op z'n zij, dus ik pak het op om het weg te halen, maar tot mijn grote vreugde zie ik dat het nog ademt! Wel héél minimaal en ze was kleddernat en ijs- maar dan ook ijskoud. Ik heb snel een kruik gevuld en ik heb een uur met haar op schoot gezeten, lekker warm op de kruik en een handdoekje over haar heen. Het leek nog niet echt beter te gaan, maar ik moest aan het werk dus ik heb haar in een reismandje gelegd met een elektrisch kussentje, zodat ze het de hele tijd lekker warm zou hebben, want een kruik koelt toch af. Toen ik terug kwam van mijn werk was ze al iets kwieker dus ben ik weer lekker met haar op schoot gekropen, ze was inmiddels lekker op temeratuur gekomen. 's Avonds begon ze al een beetje te lopen dus heb ik haar weer bij Pebbles en haar broertje gezet. Toen ik de volgende dag in het hok keek, kon ik mijn ogen niet geloven, ze was helemaal opgeknapt en huppelde vrolijk door het hok, niet te geloven! Toen ik haar voor het eerst vond, had ik echt gedacht dat ze het niet zou redden, ze was meer dood dan levend, maar wat een sterk diertje! En wat ben ik trots op haar Twee baby's dus maar voor Pebbles, ik had er ook niet meer verwacht, ze was maar weinig aangekomen, ze zijn allebei fokgeschikt.
Voor Pebbles was dit haar 4e nestje en dat betekent dat ze nu lekker van haar pensioen mag gaan genieten. Ik ga voor haar rustig opzoek naar een goed huisje, misschien kan ze wel samen met haar dochter verhuizen, dat zou helemaal leuk zijn. Ik zoek voor haar dus een huisje waar ze zeker geen nestje meer krijgt en lekker mag gaan genieten van haar rust. Ben jij de gene die dat huisje kan bieden? Neem dan contact met me op.
papa, mama en de kids:


lilac-saffraan-wit peruvian AD? beertje, 113 gram: Danilo
Danilo-1.jpgDanilo-2.jpg

lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje, 126 gram: Djamille
Djamille.jpg
Danilo is samen met Frey (zie 2 nesten hierboven) voor de knuf verhuisd, hij blijft zo heten.
Djamille is gezellig samen met haar mama Pebbles verhuisd naar een knuffelhuisje, ze komen gezellig in een meidengroep te lopen en blijven zo heten.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

20-11-2013 is Yentl bevallen van een 5-ling! (1,1,3)
Yentl x Flügel
1 lilac-goud-wit peruvian AD? zeugje, 2 lilac-goud-wit peruvian AD? beertjes, 1 lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje en 1 lilac-saffraan-wit peruvian AD? beertje.
Alles was al gebeurd toen ik het ontdekte en helaas.. weer 3 dode baby's :(
Een lilac-goud-wit peruvian AD? zeugje en een lilac-goud-wit peruvian AD? beertje over, zonde van die 3 maar dit zijn ook erg mooie baby's en foutloos.
papa, mama en de kids:


lilac-goud-wit peruvian AD? zeugje, 80 gram: Calippo
Calippo.jpgCalippo-1.jpg

lilac-goud-wit peruvian AD? beertje, 69 gram: Cornetto
Cornetto.jpgCornetto-1.jpg
Calippo is voor de knuf verhuisd, ze krijgt gezellig een vriendinnetje uit de opvang en mag als ze groot is eenmaal meedoen aan een show voor een opdracht van de opleiding van haar baasje, ze blijft Calippo heten.
Cornetto is voor de knuf verhuisd om een beer van een jaar oud te vergezellen, hij heet nu Dexter.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

18-11-2013 is Rachèlle bevallen van een 2-ling! (2,0,0)
Rachèlle x Speckle
1 geheel zwart gladhaar beertje en 1 zwart dalmatiner gladhaar beertje.
Ik was nog laat wakker en maar goed ook, want om 02:45 uur begon Rachèlle haar eerste wee. Een paar ogenblikken later was daar het eerste jong; een geheel zwart gladhaar beertje. Na een minuutje poetsen begonnen de volgende weeën alweer. Het tweede jong wilde eruit, maar dit ging niet zo makkelijk als de eerste, het was beste een flinke jongen. Toen het dalmatiner beertje geboren was, was het ook even spannend, hij lag er heel stil bij en snakte wat naar adem. Maar na even wat bijkomen, doet tie het goed nu! Het bleef bij 2 baby's, ik had er ook niet meer verwacht, ze was niet veel aangekomen. De mannen zijn beide foutloos.
papa, mama en de kids:


zwart gladhaar beertje, 104 gram: Blayz
Blayz.jpg
Blayz-1.jpg

zwart dalmatiner gladhaar beertje, 120 gram: Bucket

Blayz en Bucket mogen gezellig samen blijven, ze zijn voor de knuf verhuisd en heten nu Blacky en Vlekkie.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

13-11-2013 is Dropshot bevallen van een 3-ling! (0,3,0)
Dropshot x Breezer
2 lilac-goud-wit peruvian AD? zeugjes en 1 qf lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje.
3 prachtige zeugjes vond ik kant en klaar in het hok, ik zocht naar meer want Dropshot was bijna 500 gram aangekomen en normaal kan je ongeveer 100 gram per jong rekenen. Maar nee, het bleef bij drie, helemaal niet erg, liever drie flinke jongen dan 5 magere. Drie dames ook nog eens en allen foutloos. En Dropshot maakt het ook goed, fijn zo'n nestje zonder problemen.
papa, mama en de kids:


lilac-goud-wit peruvian AD? zeugje, 80 gram: Aivy


lilac-goud-wit peruvian AD? zeugje, 100 gram: Alice
kontjeAlice.jpg

qf(2 tinten)lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje, 102 gram: Alissa
Alissa-3.jpgAlissa-4.jpg
Aivy is samen met Zazu (zie nest hieronder) verhuisd voor de knuf, ze mogen een oudere dame van 6,5 jaar gezelschap gaan houden, Aivy heet nu Calippo (omdat ik per ongeluk haar naam verkeerd had gezegd, omdat ze zo op Calippo lijkt (zie 2 nesten hierboven) maar ze vond hem zo leuk haha).
Alice is gezellig samen met Yazlyn (zie 2 nesten hieronder) voor de knuf verhuisd naar een jong jongetje, ze blijft zo heten.
Alissa is gezellig bij 3 caviadames gaan wonen en mag als ze oud genoeg is een keertje mama worden, ze blijft zo heten.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

12-11-2013 is Aïcha bevallen van een 4-ling! (2,2,0)
Aïcha x Sourz
2 lilac-saffraan-wit peruvian zeugjes, 1 qf lilac-saffraan-wit peruvian beertje en 1 lilac-saffraan-wit peruvian beertje.
Dit is het tweede nestje van Aïcha, maar haar eerste nestje heeft ze bij mijn zus gehad, dus ik was wel heel benieuwd wat zij voort zou brengen. Helaas zijn de schoonheidsfoutjes wel wat tegengevallen, 1 zeugje heeft 1 extra kruintje, het andere zeugje heeft 2 extra kruintjes, 1 beertje is foutloos en het andere beertje heeft een vouwoor. Van dit laatste baal ik nog het meest, in de 4 jaar tijd dat ik fok, heb ik nog geen 1 vouwoor in mijn peruvianlijn gehad, ik hoop dan ook dat dit eenmalig is.Maar goed, het maakt ze niet minder lieve knuffelcaafs! Erg schattig en lief zijn ze nog steeds :)
papa, mama en de kids:
familie-20.jpg


lilac-saffraan-wit peruvian zeugje, 91 gram: Zazu
1 ek


lilac-saffraan-wit peruvian zeugje, 73 gram: Zenna
2 ek'sqf(2 tinten)lilac-saffraan-wit peruvian beertje, 92 gram: Zap
Zap-1.jpgZap.jpg

lilac-saffraan-wit peruvian beertje, 108 gram: Ziggo
1 vo

Zazu is samen met Aivy (zie nest hierboven) verhuisd voor de knuf, ze mogen een oudere dame van 6,5 jaar gezelschap gaan houden, Zazu blijft zo heten.
Zenna is voor de knuf verhuisd en mag een zeugje van een paar maandjes oud gaan vergezellen, ze heet nu Ukkie.
Zap en Ziggo zijn gezellig samen voor de knuf verhuisd naar een jong jongetje die al heel lang graag cavia's wilt, over de namen moet nog even gediscussieerd worden.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

01-11-2013 is Sambuca bevallen van een 5-ling! (3,2,0)
Sambuca x Sourz
2 lilac-saffraan-wit peruvian AD beertjes, 1 qf lilac-saffraan-argente saffraan-wit peruvian AD beertje, 1 qf lilac-saffraan-wit peruvian AD zeugje en 1 lilac-wit peruvian AD zeugje.
Bij binnenkomst verraste Sambuca mij met een prachtige 5-ling, kant en klaar, alles keurig schoon en droog, niks meer van te zien en alles leeft. Dat heeft ze super gedaan voor haar eerste nestje en zonder hulp, ik ben trots op haar! Geen krullenbolletjes erbij, er is dan ook maar een inieminie klein kansje dat Sourz AD is en ik vermoed dat dat toch niet het geval is. Jammer, maar deze baby's zijn niet minder leuk! Het qf lilac-saffraan-wit peruvian AD zeugje heeft helaas 2 warreltjes en mag dus voor de knuf weg, de rest is geheel foutloos.
papa, mama en de kids:


lilac-saffraan-wit peruvian AD beertje, 65 gram: Yin

Update: Yin is helaas na 10 dagen overleden, ondanks het bijvoeden bleef hij maar afvallen, slaap zacht kleine man.

qf(2 tinten)lilac-saffraan-argente saffraan-wit peruvian AD beertje, 68 gram: Yang
Yang.jpgYang-1.jpg
Update: Yang is helaas na 7 dagen overleden, ondanks het bijvoeden bleef hij maar afvallen, slaap zacht kleine man.

lilac-saffraan-wit peruvian AD beertje, 74 gram: Yezzi


qf(2 tinten)lilac-saffraan-wit peruvian AD zeugje, 70 gram: Yazlyn
2 warrels


lilac-wit peruvian AD zeugje, 91 gram: Yaika


Update: Sambuca heeft een pleegbaby onder haar hoede, dit zwart-rood-wit CH-Teddy zeugje (dat toevallig op dezelfde dag geboren is) is van Bianca. Ze was als enige over van een nest en toen overleed haar moeder ook nog dus was ze helemaal alleen. Bianca heeft haar toen naar mij gebracht om te kijken of Sambuca haar zou accepteren, dit ging hartstikke goed en Sambuca zorgt er nu voor alsof het haar eigen jong is! Ik mocht een naam voor haar bedenken en vond Teddy wel bij haar passen, zo lief en knuffelig als een teddybeertje is ze :) Als ze 4 weken oud is en 300 gram weegt, gaat ze weer terug naar Bianca en gaat er gezellig een pleegzusje of ander vriendinnetje met haar mee.

Yezzi mag eerst opgroeien samen met een vriendje en als hij groot is mag hij papa worden, hij heet nu Rocky.
Yazlyn is gezellig samen met Alice (zie 2 nesten hierboven) voor de knuf verhuisd naar een jong jongetje, ze blijft zo heten.
Yaika en Teddy zijn gezellig samen verhuisd voor de knuf, ze blijven zo heten.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

15-09-2013 is Zaïda bevallen van een 2-ling! (0,1,1)
Zaïda x Flügel
1 lilac-saffraan-wit peruvian AD zeugje en 1 lilac-saffraan-wit peruvian AD beertje.
Ik zat rustig aan mijn schoolwerk tot ik onderbroken werd door een nerveus gepiep, ik spiekte in het hok van Zaïda en jawel, de eerste weeën kwamen op, yes ik ben weer bij de bevalling! Het eerste jong (het beertje) kwam helaas dood ter wereld, zijn oogjes waren al dof dus hij was in de buik al overleden. Daarna kwam een prachtig jong, ongeduldig als ik was heb ik het beestje eerst even laten bijkomen, even later omgedraaid en yes een zeugje! Die blijft! Helemaal fokgeschikt ook, wat een mooierd :) Ik was nog rustig aan het wachten op wat nog meer komen zou, maar na een kwartier werd ik ongeduldig en voelde aan Zaïda haar buik, leeg! Haha. Ze was ook maar 200 gram aangekomen dus ik had er eigenlijk ook maar 2 verwacht, but you never know ;)
papa, mama en de kids:


lilac-saffraan-wit peruvian AD zeugje, 71 gram: Trojka     blijft

Trojka mag hier blijven wonen en heeft daarom ook een dranknaam gekregen.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

09-09-2013 is Angel bevallen van een 3-ling! (1,0,2)
Angel x Sourz
1 lilac-saffraan-wit peruvian beertje, 1 lilac-saffraan-wit peruvian zeugje en 1 saffraan-wit peruvian zeugje.
Helaas vond ik de 2 zeugjes dood, maar tot mijn grote vreugde zat er nog wel wat levends verstopt onder de buik van Angel :) Het is immers alweer 2 maanden geleden dat ik baby's had lopen, dus dat is wel erg leuk weer. Het beertje heeft het rijk dus voor zichzelf alleen, helaas heeft tie wel een haarfoutje dus mag hij voor de knuf weg.
papa, mama en de kids:


lilac-saffraan-wit peruvian beertje, 91 gram: Xavier
1 warrel

Xavier is voor de knuf verhuisd en komt bij 2 grote beren te zitten, hij heet nu Mister Jacks.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

02-07-2013 is Yalou bevallen van een 3-ling! (1,1,1)
Yalou x Flügel
1 lilac-goud-wit alpaca beertje, 1 lilac-goud-wit peruvian zeugje en 1 lilac-saffraan-wit peruvian beertje.
Ik had het geluk bij de bevalling te mogen zijn, 's ochtends rond 09.00 uur begon ze, keurig op de uitgerekende datum. De eerste was er vrij snel uit en wat een warrig ding joh dacht ik. Maar na eventjes droogwrijven zag ik dat het een alpaca was! Woehoe! Dus ook Yalou is alpacadrager, vind ik leuk! :) En wat een prachtig exemplaar joh, de eerste lilac-goud-witte alpaca die er in mijn stal geboren is! Maar na het omkeren, was ik toch iets minder blij.. een beertje :( Daar heb ik op dit moment echt niet zoveel aan, alleen Kiana is onverwant aan hem en daar heb ik Razz al voor. Dus helaas moet ik hem laten gaan, maar dit koppel maak ik nog eens dus dat belooft wat! Het peruvian zeugje is ook een knapperd, maar deze bijzondere meid heeft niet een kruintje teveel maar juist een te weinig! Haha. Ze heeft maar 1 kontkruintje, is dat niet apart? Ook dat is de eerste keer in mijn stalletje. Ik heb genoeg caafjes met extra kruintjes gehad of zelfs met 3 kontkruintjes, maar nog nooit één waarbij er een kruintje ontbrak :p Het lilac-saffraan-witte peruvian beertje is helaas na een half uurtje overleden, hij was heel zwak (ondanks dat hij 116 gram woog), misschien heeft hij klem gelegen en omdat hij de laatste was die eruit kwam, heeft hij misschien wel zuurstof te kort gehad.
papa, mama en de kids:


lilac-goud-wit alpaca beertje, 100 gram: Wingo


lilac-goud-wit peruvian AD? zeugje, 98 gram: Wings

Wingo is voor de knuf verhuisd en komt bij een vriendje van zijn leeftijd te zitten, hij heet nu Twix.
Wings is voor de knuf verhuisd en komt bij een vriendinnetje van haar leeftijd te zitten, ze blijft zo heten.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


08-06-2013 is Yentl bevallen van een 4-ling! (2,0,2)
Yentl x Flügel
2 lilac-saffraan-wit peruvian beertjes, 1 lilac-saffraan-wit peruvian zeugje en 1 lilac-goud-wit peruvian zeugje.
Ze waren net geboren toen ik thuis kwam, helaas lagen de zeugjes dood, zonde hoor, ze zagen er mooi uit. De beertjes zijn over, dat zijn ook mooie mannen hoor. Het tweede beertje (Vans) heeft een heel klein warreltje aan zijn rechter zij, het eerste beertje (Vingino) is fokgeschikt. Ze hebben de kans alpacadrager te zijn, aangezien beide ouders ook dat gen dragen.
papa, mama en de kids:


lilac-saffraan-wit peruvian AD? beertje, 96 gram: Vinginolilac-saffraan-wit peruvian AD? beertje, 83 gram: Vans
1 warrel


Vingino en Vans zijn gezellig samen voor de knuf verhuisd, Vans blijft zo heten en Vingino heet nu All Star.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

24-05-2013 is Dropshot bevallen van een 4-ling! (3,1,0)
Dropshot x Breezer
2 lilac-saffraan-wit peruvian beertjes, 1 QF lilac-saffraan-argente saffraan-wit peruvian beertje en 1 QF lilac-goud-wit peruvian zeugje.
Wat heeft ze dat super gedaan voor haar eerste nestje, ik was er niet bij en ze heeft alles keurig netjes zelf gedaan, alles is goed en gezond uitgepakt! Wel 2 caafjes met een haarfout helaas. Het lilac-goud-wit zeugje is erg leuk verdeeld, precies symmetrisch, de ene helft is lilac-wit en de andere helft goud-wit, echt heel grappig om te zien!
papa, mama en de kids:


lilac-saffraan-wit peruvian beertje, 75 gram: Unox


QF(2 tinten)lilac-saffraan-argente saffraan-wit peruvian beertje, 92 gram: Urban


lilac-saffraan-wit peruvian beertje, 99 gram: Uno
1 ek
Uno-1.jpgUno.jpg

QF(2 tinten)lilac-goud-wit peruvian zeugje, 83 gram: Ushi
1 ek
Ushi.jpgUshi-1.jpg
Unox en Ushi zijn samen met Tarzan (zie nest hieronder) en Stoer en Swiffer (zie 2 nesten hieronder) helemaal verhuisd naar, jawel, Italië!! Naar het plaatsje Torino om precies te zijn, ze mogen daar wat moois voort gaan zetten in een caviastal met andere onverwante lilacs. Ze houden allemaal hun naam.
Urban is naar een beginnend stalletje gegaan, in de toekomst mag hij wat moois voort gaan zetten, hij blijft zo heten.
Uno is samen met Twix (zie nest hieronder) voor de knuf verhuisd naar twee kinderen, hij blijft zo heten.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

14-05-2013 is Pebbles bevallen van een 4-ling! (2,1,1)
Pebbles x Flügel
2 QF lilac-saffraan-wit peruvian beertje, 1 lilac-saffraan-wit peruvian zeugje en 1 lilac-saffraan-wit peruvian beertje.
Helaas vond ik 1 lilac-saffraan-wit peruvian beertje dood, ik was niet bij de bevalling om te kunnen helpen jammer genoeg. Maar er zijn wel 3 mooie jongen over. 2 beertjes en een zeugje, 1 beertje heeft helaas twee extra kruintjes, de andere 2 zijn wel fokgeschikt. Het zeugje blijft, ik vind haar erg leuk, ze krijgt daarom ook een dranknaam ;) De 2 beertjes zijn beschikbaar. Ze hebben allemaal een erg mooie lilac en saffraan kleur.
papa, mama en de kids:


QF(2 tinten)lilac-saffraan-wit peruvian beertje, 111 gram: Twix
2 ek's
Twix.jpg
Twix-1.jpg

QF(2 tinten)lilac-saffraan-wit peruvian beertje, 99 gram: Tarzan


lilac-saffraan-wit peruvian zeugje, 106 gram: Malibu     blijft
Malibu.jpgMalibu-1.jpg

Twix is samen met Uno (zie nest hierboven) voor de knuf verhuisd naar twee kinderen, hij blijft zo heten.

Tarzan is samen met Unox en Ushi (zie nest hierboven) en Stoer en Swiffer (zie nest hieronder) helemaal verhuisd naar, jawel, Italië!! Naar het plaatsje Torino om precies te zijn, ze mogen daar wat moois voort gaan zetten in een caviastal met andere onverwante lilacs. Ze houden allemaal hun naam.
Malibu mag hier blijven wonen en heeft daarom ook een dranknaam gekregen.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

22-04-2013 is Kiana bevallen van een 5-ling! (2,2,1)
Kiana x Flügel
1 lilac saffraan argente-saffraan-wit peruvian AD beertje, 1 lilac wit argente-wit peruvian AD zeugje, 2 lilac-wit alpaca beertjes en 1 lilac wit argente-wit alpaca zeugje.

Ik was doodsbang voor wat komen zou, die arme meid was namelijk maar liefst 712 gram aangekomen! En gemiddeld kan je rekenen dat elke 100 gram een jong is, dus je snapt mijn verontrusting :p haha. Helaas was ik ook niet bij de bevalling, maar het valt me alles mee! Van de 5, lag er 'maar' eentje dood, de andere 4 had ze keurig zelf uitgepakt en huppelde vrolijk rond :) natuurlijk jammer van het lilac-witte alpaca beertje, maar het had veel erger gekunt, ze was net een bolle pannenkoek.. Veel argente in dit nest. Op het peruvian beertje na (dat is een erg mooie argente!), zijn ze erg licht uitgevallen, dat vind ik heel jammer, ik probeer juist het donkere erin te fokken, maar goed je kan ook niet altijd knappe baby's hebben. Het peruvian zeugje heeft twee extra kruintjes, de rest is fokgeschikt.
papa, mama en de kids:


lilac saffraan argente-saffraan-wit peruvian AD beertje, 124 gram: Stoer


lilac wit argente-wit peruvian AD zeugje, 101 gram: Skittle
2 ek's


lilac-wit alpaca beertje, 94 gram: Swiffer


lilac wit argente-wit alpaca zeugje, 86 gram: Sacha
Sacha.jpg
Stoer en Swiffer zijn samen met Tarzan (zie nest hierboven) en Unox en Ushi (zie 2 nesten hierboven) helemaal verhuisd naar, jawel, Italië!! Naar het plaatsje Torino om precies te zijn, ze mogen daar wat moois voort gaan zetten in een caviastal met andere onverwante lilacs. Ze houden allemaal hun naam.
Skittle is voor de knuf verhuisd naar een alleenstaand zeugje, ze blijft zo heten.
Sacha is samen met Iante (zie nieuws) verhuisd, waarschijnlijk mag ze in de toekomst mama worden, ze blijft haar naam behouden.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

29-03-2013 is Weanna bevallen van een 5-ling! (3,2,0)
Weanna x Maatje (cs TofDob)
1 zwart dalmatiner gladhaar beertje, 2 zwarte gladhaar beertjes en 2 zwarte gladhaar zeugjes.
Ik was er niet bij maar ze heeft alles keurig zelf gedaan! Vijf mooie jongen, het laatste zwarte gladhaar zeugje is wel heel erg zwak. Ze lijkt wel een soort verlamd, met gestrekte pootjes duwt ze zich vooruit, net als een zeehondje en vervolgens valt ze om. Ik heb haar apart gezet in een reismandje met een warmtekussentje, want moeders liep haar omver. Ik geef haar elke 2 uur melk maar ben bang dat ze het niet haalt. Ik denk dat ze klem gezeten heeft in de buik of zuurstof te kort heeft gehad tijdens de bevalling. De andere 4 zijn gelukkig wel gezond en er zit gelukkig ook nog een zwart zeugje bij want die wou ik juist! Daarom heb ik Maatje geleend van cs TofDob, want dit zeugje kan ik dan straks verparen aan mijn eigen beer, Speckle. Het zeugje is wel een lichtgewicht dus voor de zekerheid voer ik haar ook bij.
mama en de kids:                              Papa Maatje:
vaderMaatje.jpg

zwart dalmatiner gladhaar beertje, 98 gram: Ryanzwart gladhaar beertje, 104 gram: Renz
warrel op rug


zwart gladhaar beertje, 113 gram: Remizwart gladhaar zeugje, 65 gram: Rachèlle     blijftzwart gladhaar zeugje, 66 gram: Raisa

Update: Raisa is de volgende ochtend overleden, ze was zo zwak en zo zielig dat dit misschien wel het beste voor haar is. Een cavia zijn die niet kan lopen, is ook geen fijn bestaan. Rust zacht lieve, kleine meid.

Ryan en Remi zijn gezellig samen voor de knuf verhuisd, ze denken nog na over de namen.
Renz is naar cs TofDob verhuisd, ze gaat kijken of zijn warrel misschien wel iets moois in de ridgeback fok kan betekenen, hij blijft zo heten.
Rachèlle blijft hier wonen en blijft dus ook zo heten.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


29-03-2013 is Iante bevallen van een 4-ling! (4,0,0)
Iante x Flügel
1 lilac-saffraan-wit alpaca beertje, 1 lilac-wit alpaca beertje, 1 lilac-wit peruvian AD? beertje en 1 lilac-saffraan-wit peruvian AD? beertje.
Ik had het geluk erbij te mogen zijn! 's Ochtends iets voor 11:00 uur begon ze, 2 alpaca's en 2 peruvians heeft ze gekregen, 4 mannen!
Het lilac-saffraan-witte peruvian beertje, heeft helaas twee extra kruinen, hij mag dus voor de knuffel weg. Ik wou heel graag een zeugje houden om aan Breezer te koppelen, maar helaas zit die er niet bij. Er zit wel een superduper prachtig alpaca beertje bij zeg! Eerst dacht ik natuurlijk baal baal een beertje.. Maar ik dacht laat ik eens uitzoeken welke zeugen onverwant zijn aan hem en dat zijn er toch nog 3! Dus ik heb besloten hem te houden :) Hij heeft echt een prachtige kleur lilac en saffraan, mooi donker, echt super. Omdat hij blijft, krijgt hij een dranknaam en die zijn er niet met de Q, dus weer een uitzondering op de regel bij hem hihi.
Voor Iante was dit het laatste nestje, voor haar ga ik nu ook opzoek naar een goed huisje, voor meer info zie te koop.
papa, mama en de kids:


lilac-saffraan-wit alpaca beertje, 117 gram: Razz     blijftlilac-wit alpaca beertje, 125 gram: Quido


lilac-wit peruvian AD? beertje, 101 gram: Quiz


lilac-saffraan-wit peruvian AD? beertje, 82 gram: Quint
2 EK's
Quint-1.jpg
Razz blijft hier wonen en blijft dus ook zo heten.
Quido en Quint zijn gezellig samen voor de knuf verhuisd, ze blijven zo heten.
Quiz is ook voor de knuf verhuisd en komt bij een volwassen beer en een klein beertje te zitten, hij heet nu Raffi.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

23-03-2013 is Samarinda bevallen van een 5-ling! (1,2,2)
Samarinda x Maatje (cs TofDob)
2 zwarte dalmatiner gladhaar zeugjes en 3 geheel zwarte gladhaar beertjes.
Helaas vond ik twee zwarte beertjes dood, ik was jammer genoeg niet bij de bevalling. Twee dalmatiner zeugjes en een zwart beertje over. Het zwarte beertje heeft een vouwoortje en mag dus voor de knuf weg. Hij heeft ook last van één oogje, de haren zijn naar binnen gegroeid en dat irriteert, ik hou het schoon en zalf het. Het donkere dalmatiner zeugje is helemaal apart, zij heeft een warrel op haar rug, dit komt normaal gesproken niet bij gladharen voor! Ik denk dat er iets van borstel verreweg in de stamboom zit. Het ziet er wel grappig uit, net vleugeltjes ;) Zij mag dus ook voor de knuf weg. Het tweede dalmatiner zeugje is helemaal fokgeschikt.
mama en de kids:                               Papa Maatje:
vaderMaatje.jpg

zwart dalmatiner gladhaar zeugje, 90 gram: Pippa
warrel op rug


zwart dalmatiner gladhaar zeugje, 82 gram: Parel

Update: Pippa en Parel zijn 03-04-13 helaas overleden, ze waren al 11 dagen oud, maar kregen diarree, waarschijnlijk hebben ze een koutje gevat toen ik ze van huis naar de garage bracht. Zo sneu, de lieve meisjes.. Rust zacht schatjes, jullie mogen wel bij je moeder blijven (zie regenboogbrug), ik mis haar erg, maar voor jullie is het fijn.

zwart gladhaar beertje, 70 gram: Paco
1VO(rechts)

Update:
Paco is helaas
in mijn handen overleden op 27-03-2013 om 16:00 uur, hij bleef maar afvallen, de eerste dag dronk hij goed bij zijn moeder, de volgende dag heb ik hem nog een paar keer aangelegd op schoot en toen dronk hij ook goed. Toen hij de volgende dag weer afgevallen was, ben ik hem gaan bijvoeren, hij dronk goed uit het flesje, maar ik denk dat zijn oogje hem te zeer deed, hij werd steeds zwakker en heeft uiteindelijk opgegeven.. Rust zacht kleine man.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

19-03-2013 is Zaïda bevallen van een 3-ling! (1,2,0)
Zaïda x Flügel
1 lilac-saffraan-wit alpaca beertje, 1 lilac-saffraan-wit peruvian zeugje en 1 lilac-saffraan-wit alpaca zeugje.
Dit is het eerste nestje voor Zaïda, ik was er niet bij maar ze heeft het super gedaan! Ze is wat later dan Angel bevallen, want ze waren nog een beetje nat en er lag nog een nageboorte, ik was dus net te laat! Maar goed geen ramp, want gelukkig is alles goed gegaan. 2 alpacaatjes en een peruvian, leuk hoor :) over het alpaca zeugje denk ik nog even na, misschien hou ik die wel. Ze hebben allemaal de mooie donkere kleur saffraan van hun moeder gekregen, het alpaca beertje heeft dit het sterkst, erg mooi.
Update: ik heb besloten het alpaca zeugje voorlopig te houden, het is een mooie meid, mocht er nog iets veel mooiers geboren worden, kan ik altijd nog een huisje voor haar zoeken. Omdat ze blijft heeft ze dus ook een dranknaam gekregen :)
papa, mama en de kids:


lilac-saffraan-wit alpaca beertje, 107 gram: Oreo


lilac-saffraan-wit peruvian AD zeugje, 106 gram: Ola


lilac-saffraan-wit alpaca zeugje, 100 gram: Sambuca     blijft

Oreo is naar cs Abracadabra in België verhuisd, Nora (zie hieronder) is met hem meeverhuisd, hij blijft zo heten.
Ola is samen met Mailo verhuisd (zie 2 nesten hieronder) naar cs Absalom, daar mogen ze in de toekomst wat moois samen voortzetten. Ola heet nu Maya.Sambuca blijft hier wonen en blijft dus ook zo heten.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

19-03-2013 is Angel bevallen van een 2-ling! (1,1,0)
Angel x Sourz
1 lilac-saffraan-argente saffraan-wit peruvian zeugje en 1 lilac-saffraan-wit peruvian beertje.
Dit is het eerste nestje voor zowel Angel als Sourz, niet veel baby's, maar wel knap gedaan, ik was er niet bij en toen ik ze ontdekte was alles schoon, droog en omgeruimd en keken 2 knappe kinderen me aan :) Ik zocht nog verder maar er was niks meer haha. Ik ben helemaal verliefd op het beertje, wat een knapperd zeg! En wat baal ik dat het een beertje is! Maar we blijven postief; er komen vast nog meer mooie baby's!
papa, mama en de kids:


lilac-saffraan-argente saffraan-wit peruvian zeugje, 79 gram: Nora


lilac-saffraan-wit peruvian beertje, 121 gram: Nino

Nora is naar cs Abracadabra in België verhuisd, Oreo (zie hierboven) is met haar meeverhuisd, ze blijft zo heten.
Nino is naar cs K'itaqowi in België verhuisd en blijft zo heten.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

18-03-2013 is Lima bevallen van een 4-ling! (1,3,0)
Lima x O'neill
2 lilac-saffraan-argente saffraan-wit coronet sd? zeugjes, 1 lilac-saffraan-wit coronet sd? zeugje en 1 lilac-saffraan-wit sheltie sd? beertje.
Ik was er helaas niet bij maar Lima heeft het super gedaan, helemaal zelf alle jongen levend en wel op de wereld gezet. Ook voor Lima was dit het laatste nestje en is de tijd aangebroken dat ze met pensioen mag, voor haar zoek ik nu ook een goed huisje, kijk bij 'te koop' voor meer info. Voor papa O'neill is er nu geen 1 sheltie of tessel dame meer over, ik heb besloten niet meer met de sheltie/coronet fok door te gaan, maar me meer te richten op de peruvians en alpaca's en de dalmatiner gladharen heb ik er voor leuk bij, omdat ik gewoon niet genoeg kan krijgen van die kleine stippelbippen ;) O'neill is dus ook te koop.
Maar nu over het nestje! Haha. Dit was dus mijn laatste coronet/sheltie nestje, laat ik er dus maar dubbel van genieten :) Het zijn wel leukerds geworden hoor, 3 dames en een heer, de lilac kopjes waren in de aanbieding geloof ik ;) 1 zeugje heeft helaas een vouwoortje en mag dus voor de knuf weg, de rest heeft verder niks en mag dus evt. ook voor de fok weg. Ze zijn allen kruldrager.
papa, mama en de kids:
familie-21.jpg


lilac-saffraan-argente saffraan-wit coronet md sd? zeugje, 121 gram: Mica


lilac-saffraan-argente saffraan-wit coronet md sd? zeugje, 115 gram: Milka
1VO(links)


lilac-saffraan-wit coronet md sd? zeugje, 86 gram: Milalilac-saffraan-wit sheltie md sd? beertje, 114 gram: Mailo

Mica, Milka en Mila zijn gezellig met zijn drietjes verhuisd, hoe leuk is dat! Ze komen gezellig in een groepje met drie andere dames, zomers lopen ze lekker los in de tuin, die gaan een heerlijk leventje krijgen :) Ze blijven zo heten.
Mailo is samen met Ola verhuisd (zie 2 nesten hierboven) naar cs Absalom, daar mogen ze in de toekomst wat moois samen voortzetten. Mailo blijft zo heten, alleen schrijf je het nu als Maylo.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


18-02-2013 is Daniëlle bevallen van een 2-ling! (1,1,0)
Daniëlle x O'neill
1 lilac-saffraan-wit coronet sd? beertje en 1 lilac-saffraan-wit coronet satijn zeugje.
Twee baby's dit keer maar, wel lekker rustig voor Daniëlle, dit is haar laastse nestje, als ze haar jongen heeft groot gebracht mag ze lekker met pensioen. Ik zoek voor haar een goed huisje waar ze oud mag worden, kijk bij 'te koop' voor meer info.
Twee coronetjes heeft ze dit keer gegeven, een beertje en een zeugje, het zeugje is satijn en mag voor de knuf verhuizen, het beertje mag ook voor de fok, hij is verder helemaal fokgeschikt. Daniëlle heeft alles keurig zelf gefixt, dat is fijn.
papa, mama en de kids:


lilac-saffraan-wit coronet sd? beertje, 129 gram: Like


lilac-saffraan-wit coronet satijn zeugje, 110 gram: Lynn


Like is voor de knuf verhuisd en komt samen te zitten met een beertje van zijn leeftijd, hij is zo blijven heten.
Lynn is gezellig samen met haar moeder Daniëlle verhuisd voor de knuf, Lynn heet nu Zoey en Daniëlle is Lola genoemd.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

09-01-2013 is Yalou bevallen van een 3-ling! (0,1,2)
Yalou x Flügel
1 lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje en 2 lilac-goud-wit peruvian AD? beertjes.
De twee beertjes vond ik helaas dood, nog half in het vlies, dus Yalou heeft het waarschijnlijk erg druk gehad. Balen dat ik er niet bij was.. anders kon ik haar helpen. Gelukkig is er wel één baby voor haar over, een mooi lilac-saffraan-wit peruvian zeugje, ze heeft veel wit maar haar lilac en saffraan kleur op haar koppie zijn erg intens en hebben een mooie tint, dus voor het volgende nest belooft dat wat. Ze heeft wel een warreltje, dus ze mag voor de knuf weg. Het blijft nog even een verrassing of Yalou ook AD is of niet..
papa, mama en de kids:


lilac-saffraan-wit peruvian AD? zeugje, 110 gram: Kaylee

Kaylee is samen met Isa (zie op de pagina 'geboren 2011-2012' het 2e nestje) voor de knuf verhuisd, ze blijft zo heten.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~